FL Akademi Söyleşileri: Kendine Geç Kalmamak

Afişin PDF hali için tıklayın.

13 Mayıs 2020 saat 20:45’da çevrimiçi canlı yayında öğrencilerimiz soracak, FL’2009 mezunumuz Sahra Hazal Kaleli cevaplayacak. Yayının ayrıntıları afişte.

SAHRA HAZAL KALELİ: Beyond-X Kurucu Ortağı. Küçük İlham Kutusu İçerik Üreticisi. Ankara’da 1991 yılında doğdu. Matematik ve müzikle büyüdü. Devlet Çoksesli Korosunda 7 yıl şarkı söyledi, TRT Halk Dansları Topluluğunda 4 yıl dans etti. Ankara Fen Lisesinde Müzik Kulübü Başkanı oldu.

ODTÜ Elektrik – Elektronik Bölümüne 2009 yılında girdi. ODTÜ’de Müzikal Topluluğunda vokal ve YK Üyesiydi. Üniversite yıllarında Young Guru Academy’e katıldı ve orada liderlik eğitimleri aldı. ODTÜ’yü onur derecesiyle bir yıl uzatarak bitirdi. İş hayatına ASELSAN’da Uydu ve Yer Sistemlerinde Sistem Mühendisi olarak başladı. (2015) Dijital dünyaya ve marketinge olan ilgisi sebebiyle dünyanın en iyi mentorlarından dijitalleşme, marketing stratejileri, copywriting üzerine eğitimler aldı.  Kendi işini kurmak istediğine o zamanlarda karar verdi. ASELSAN’dan ayrılıp marketing öğrenebilmek ve global bir şirket vizyonunu kazanmak amacıyla HILTI’de işe başladı. (2017) Aynı zamanda ortağıyla Amerika’da dijital pazarlama danışmanlığı üzerine bir şirket kurdu. HILTI’den ayrıldığında Beyond-X macerası başladı ve devam ediyor.
Sürekli gelişime, disiplinin sonucunda her zaman gelecek olan başarıya inanır. Çocukluğundan beri yazı yazar. 182,000 takipçisi olan Küçük İlham Kutusu’nda ve 13,000 takipçisi olan kişisel hesabında içerikler üretiyor, insanlara ilham veriyor.

Canlı yayında özellikle değinmek istedikleri :
AFL öğrencileri sadece tıp ya da mühendislik planları yapmamalılar. Vizyon kazanmalı ve gerçekten sevdikleri işi yapmalılar. Bunun için gereken üç adım:

  1. Ne istediğine karar vermek
  2. Hedefini gerçekleştirmek için ödenmesi gereken bedeli belirlemek
  3. O bedeli ödemek

Hayallerinin peşinden gitmek, “Kendine Geç Kalmamak”, kendin olmaktan korkmamak, toplumun atfettiği yoldan gitmek yerine kendi yolumuzu çizmek için üç soru:

  1. Bu bize ne kazandırır?
  2. Ezbere dayanan eğitim bizi nasıl köreltir?
  3. Vizyon kazanmak, kendini tanımak nedir?